GHB avagy Górugrány Hadijátékos Blogja

GHB avagy Górugrány Hadijátékos Blogja

Pike & Shotte Project

I. Inspiráció

2016. február 16. - gorugrany

Felmerül a kérdés, hogy miért pont ez a kor, a magas sarkú csizmák, buggyos nadrágok és spádék kora. Nos meg nem tudnám mondani.

Még középiskolás koromban olvastam Michael Moorcock Harcikutya című regényét, ami nagyon tetszett akkor. Ez nem éppen egy történelmi munka hanem inkább fantasy, de történet Harmincéves háború idején játszódik, amit a Warlord Games, korszakhoz tartozó kiegészítője a Devil’s Playground néven illet. Az ördög játszótere és Ulrich von Bek kapitány ördögnek tett szolgálatai között igen nagy az összecsengés.

A másik kiváltó ok Arturo Pérez-Reverte Alatriste kapitánya. Magyarul sajnos csak az első jelent meg a hétből a regények alapján viszont film készült Viggo Mortensennel a főszerepben. Nos ennek a filmnek a záró akkordja a rocroi-i csata wargammer szemmel nézve meglehetősen inspiráló.

Ezen kívül még ott van a Warlord Games igen kiváló oldala és bizony a figurák nyálcsorgatóan néznek ki megint csak wargammer szemmel nézve persze.

Tudni kell rólam, ha egy téma felüti a fejét, akkor abban a témában olvasok, játszok és nézek filmet. Szóval ezen sorok írásakor Francia históriákat olvasok (Robert Merle, francia vallásháborúk ideje, de elmegy), Devil’s Whore-t, To Kill a King, Cromwell (ECW, de belefér) nézek és Pike and Shot (Slitherine Ltd. TYW na ez ponjó ) játszok (meg Fallout 4-et, de hát az Fallout, azt bármikor lehet).

A bejegyzés trackback címe:

https://gorugrany.blog.hu/api/trackback/id/tr568397288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása