GHB avagy Górugrány Hadijátékos Blogja

GHB avagy Górugrány Hadijátékos Blogja

Pike & Shotte Project

V. Erő-eszköz számvetés

2016. február 17. - gorugrany

Most egy kicsit arról, hogy mi illetve mekkora az a figuraállomány, amivel rendelkezem. Jobban megnézve tulajdonképpen a blog eddig egy merő Warlord Games reklám. Ennek leginkább anyagi okai vannak. Nincsen tudomásom arról, hogy gyárt-e valaki még olcsó (fémekhez képest) műanyag figurát. A sereg tömegét pedig ezekből érdemes feltölteni. Aztán majd jöhetnek a más gyártók figurái.

A jelenlegi állományom úgy néz ki, hogy két oldalon egy-egy gyalogos battaliára való gyalogos és kétharmadnyi-kétharmadnyi lovas battalia plusz húszegynéhány firelock. Ezen kívül némi tüzérség ami a Wargames Factory Spanyol örökösödési háború ágyúiból valamint Warlord fém figurákból lészen konvertálva a távoli jövőben. Szóval kb. ami képen satírozva van. Mindez persze két sereg akar lenni.

sereg.jpg

Az állomány úgy jött össze, hogy tavaly nyáron vettem egy szabálykönyvet+free box (Imperialist Infantry Regiment boxed set). Alapvetően a könyvre voltam kíváncsi illetve a figurák minőségére, méretére. Amikor látám hogy ez jó vettem egy starter battaliat. Ekkor ugyanis már körvonalozódott a seregépítés gyűjtögetés iránya.

Kicsit később beszereztem a Wargames Factory kimúlásakor három doboz (két ágyú per doboz) SSW ágyút. Sajna a figurák mind méretben mind kinézetben túlságosan is elütnek a TYW kortól, az ágyúk viszont megfelelnek. Kellet hozzájuk személyzet.

A Warlord kínál pattantyúsokat csak hát ágyúval egyetemben. Egy kivétel a Marksman & Master Gunner blister. Ágyúnként négy figurát gondoltam eléggé egyhangú lenne ezzel az egyébként szép figurával felszerelni. Elnézegettem a hivatalos ágyús személyzeteket és hát ezek se másabbak mint a többi P&S figura. A kor ruháiban ácsorognak csak nem pikát hanem lőporos kanalat meg döngölőt tartanak a kezükben. Szerencsére a Warlordnak van miliciának szánt figurái egy kiválasztottam egy Clubmen with Pike and Muskets, egy Clubmen Militia és gondoltam várat is vívhatunk még, egy Pike & Shotte Mortar blistert. Ez utóbbival jól jártam, mert egy kisebb ágyú is összerakható belőle. Ezekből, meg a műanyag dobozok kimaradt figuráiból lesznek majd mindkét fél tüzérsége.

Aztán januárban A Warlord meghirdette a Starter box+free plastic box akcióját. Ez a kezdődoboz, a For King & Country tartalmaz egy szabálykönyvet illetve starter battalia egy részét. Kb. mínusz a könyv ára*. Free boxnak Swedish Infantry Regiment boxed set-et választottam plusz egy Swedish Cavalry boxed set meg némi gyalogos keret és meg is volt a protestáns oldalon is az ami a katolikus oldalon. Hát így.

A további bővítés a lovasság és a parancsnokok irányába mutat. Lovasság gyanánt egy-egy Cuirassiers boxed set illetve Harquebusiers boxed set. Ezekkel mindkét oldal lovassága kitenne egy-egy teljes battaliát.

A bejegyzés trackback címe:

https://gorugrany.blog.hu/api/trackback/id/tr398398420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása