GHB avagy Górugrány Hadijátékos Blogja

GHB avagy Górugrány Hadijátékos Blogja

Pike & Shotte Project

VIII. Bitzbaszok plusz alapozás

2016. április 13. - gorugrany

Miután a figurák stabilan a helyükre kerültek jöhet az apró kiegészítők felapplikálása. Ilyenek a kardok és legfőképpen a kalapok, sisakok na meg  ezekre a tollforgók. Ezt a regimentet tisztán műanyag figurákból és alkatrészekből akartam összeállítani és mivel a legelsőnek beszerzett Imperialist dobozból valók, valamilyen katolikus császári seregnek készülnek. Fontolgatom az Alatriste filmből a rocroi-i csata „sajnálom señor, de ez egy spanyol regiment” alapján, hogy a császáriak nálam spanyolok lesznek, az ellenfelek meg franciák. Na de majd még meglátjuk.

Az apróságok felapplikálását azért jó utoljára hagyni, mert ezek az alkatrészek viszonylag érzékenyek, egy részüket biztosan letörtem volna a figurákról a talpalás során. Ezután viszont már csak az alapozás és a festés van hátra így a figurát lényegesen kevesebbet fogom fogdosni. Most ragasztom a pikákat is a harcosok kezébe.

Miután minden a helyén jöhet az alapozás. Én a Genius Pro univerzális alapozóját szeretem a legjobban, abból is a szürkét.

primer_resize.jpg

Mint alapozó festék első osztályú a színe pedig segít kiemelni a festendő részleteket. Ez nagyon fontos különösen a nem szürke színű műanyag, műgyanta illetve a fém figuráknál. Az a tapasztalatom, hogy ha nem a szokványos szürke színű az anyaguk, akkor egyszerűen nem látok minden részletet. Ráadásul az alapozó színe csak minimális mértékben befolyásolja a rákerülő színeket, bizony-bizony még a pirosak és a sárgák is szépek rajta.

A bejegyzés trackback címe:

https://gorugrany.blog.hu/api/trackback/id/tr948588818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HPetyo 2016.04.22. 09:09:11

Kíváncsian várom a folytatást, hogy milyen színsémákat használsz, hogyan fognak kinézni.
A sárgától és a pirostól én is félek egy kicsit.
Sajnos ez a kor nálam most kicsit háttérbe került, addig nem akarok nagyon belekezdeni, míg az 1. világháborút be nem fejeztem, de addig is gyűlnek a seregek.
Ilyen alapozót hol lehet kapni?

gorugrany 2016.04.22. 10:54:14

A színsémát egyszerűen tiritarkára tervezem. Ez nehezíti a tömeges festést, viszont korhűbb. Jelenleg a dipping és a hagyományos bemosás highlight kombó között vaccilálok. Ezek próbálgatása zajlik. Az alapozó a Baumaxból származik, de láttam már sima festékboltban is, 1000 forint körüli áron.
süti beállítások módosítása