GHB avagy Górugrány Hadijátékos Blogja

GHB avagy Górugrány Hadijátékos Blogja

Kelta project

II. Kelta fanatikus harci csapat / Celtic Fanatic Warband

2018. március 18. - gorugrany

II. Kelta fanatikus harci csapat / Celtic Fanatic Warband 

A második, ami a keltákhoz elkészült egy harminc, többé kevésbé pucér fanatikusból álló egység. Egészen mostanáig, amikor is a Victrix elkezdett műanyagból  meztelen gall fanatikusokat gyártani csak fém figurák voltak elérhetők ebben a témában. Az egység alapját a Warlord figurái képezik, de egy ekkora létszámú egységet csak nagyon gyakori ismétlődéssel tudtam volna csak kreálni. Azaz ott álldogáltak volna egymás mellett a teljesen egyforma pózba merevedett figurák. Szerencsére nagyon sok ókori vagy kora középkori meztelen figura kapható 28mm-es méretarányban, amik ráadásul még passzolnak is egymáshoz egységben. Így aztán a warbandom (kéne valami találó magyar név, mert a harci csapat elég erőltetett amúgy) a Warlord keltái mellett tartalmaz még szintén a Warlordtól germán fanatikusokat, Foundry Pict fanatikusokat, Black Tree Design mindenféle meztelen fanatikust és berserkert.

A pajzsok mintái kézzel készültek és látszik is rajtuk, hogy van még hová fejlődni. A legnagyobb hibát ott követtem el, hogy felragasztottam a figurákra a pajzsokat és így már nem egyszerű a szabadkézi festés. A figurák tetoválásai/testfestése kék töltőtollal készült, azt már nem volt kedvem átfesteni. Igaz, hogy  nem olyan harsány mintha festék lenne, viszont én amúgy is jobban szeretem a sötétebb tónusú figurákat.

A bejegyzés trackback címe:

https://gorugrany.blog.hu/api/trackback/id/tr2413750458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ambasa 2018.03.18. 19:24:37

Nálunk a WAB-ban a Warbandot valaki hordának fordította le.

TG

gorugrany 2018.03.18. 21:14:30

@ambasa: Kelta horda, gall horda. Hát nem tudom ez talán túl általános és igencsak pejoratív. Persze egy római biztosan ezt a szót használná rájuk, de még ő is az egész sereget értené rajtuk úgy érzem.
süti beállítások módosítása