GHB avagy Górugrány Hadijátékos Blogja

GHB avagy Górugrány Hadijátékos Blogja

Napoleon project

V. Austria L.I.R. N°39 Duka upgrade

2018. február 11. - gorugrany

Némi változtatást kellet eszközölnöm az egységen. Kettő okom is volt rá. Az első, hogy revideáltam a figurák darabszámát. Egyrészt iszonyat mennyiség a 48db figura elkészítése másrészt az anyagi vonzata. Ezért úgy határoztam, hogy az osztrák gyalogos egységek 6db 6 figurás gyűjtőtalpon fognak állni a 6db 8 figurás helyett. A gránátos zászlóaljak 6db 4 figurás talpon állnak majd. Ehhez fogom majd igazítani a francia gyalogságot is amik szintén 6db 4 figurás talpú zászlóaljból állnak majd. Ez elfogadható módon jeleníti meg a valós létszámbeli különbségeket és valamelyest csökkenti az anyagi valamint a munkabeli terheket.

A másik ok, ami miatt a változtatnom kellett az az, hogy némi után olvasás után felfedeztem, hogy 1808-ban a gyalogos zászlóaljak zászlóinak számát zászlóaljankénti egyre csökkentették.

 

Evolúció:

1768-tól 1805-ig valamint 1806-1808 között egy gyalogezred minden zászlóalja kettő zászlót hordozott. Az 1. zászlóalj (Leib Battalion) a Leibfahnét (ez volt a fehér szűzmáriás) és egy Ordinärfahnét (a schwarzgelb). A 2. és 3. zászlóaljak (Oberts Battalion és Obertsleutenant Battalion aka. Depot Battalion) pedig kettő Ordinärfahnét. 1805 áprilisa és 1806 decembere között a Mack generális fémjelezte átszervezés folytán minden zászlóalj csak egy zászlót hordozott. Ez a rövid ideig tartó (és most nem részletezendő) állapot szerint az ezred gránátos alakulata kapta a Leibfahnét a többi zászlóalj pedig Ordinärfahnét kapott. Károly főherceg főparancsnokká kinevezése után visszacsinálta a 3 zászlóalj/6 század (4 század a depó zászlóaljban)+gránátos osztályos ezredeket és vele együtt a kétzászlós rendet, de 1808-tól a zászlóaljak már csak egy-egy zászlót hordoztak. Erről ugyan nem találtam kiemelten semmit, de logikusan a 1. zászlóalj a Lebfahnét  a többi pedig Ordinäfahnét hordozhattak. Az ad-hoc gránátos zászlóaljak Ordinärfahnét kaptak.

Ez az oka annak, hogy a 48 figurás kétzászlós egységet 36 figurára és egy zászlósra változtattam. A képeken tehát a 39. Linien Infanterie Regiment Duka, Leib Battalionja látható.

A létszámcsökkentés után megmaradt figurákat majd egy másik egységhez tudom felhasználni, habár valószínűleg át kell majd festeni a hajtókákat.  :)

A bejegyzés trackback címe:

https://gorugrany.blog.hu/api/trackback/id/tr5613655274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása