GHB avagy Górugrány Hadijátékos Blogja

GHB avagy Górugrány Hadijátékos Blogja

Pike & Shotte Project

#feherhegy400

2020. január 05. - gorugrany

Mindenképpen szeretnék ajánlani egy könyvet a Harmincéves háborúval és így #feherhegy400 projecttel kapcsolatban:

Eduard Wagner: European Weapons and Warfare 1618 – 1648

Nekem a Warlord reprint verziója van meg, ami sajnos puhakötésű, ragasztott tehát nem túl strapabíró verzió, de a tartalma szerencsére nem silányabb. Csaknem 300 oldalas kötetről van szó, amiben a képek dominálnak, de ugye ahogy a mondás tartja egy kép felér ezer szóval. Nagyon aprólékosan mutatja be a kor hadviselését, a ruházatot, fegyverzetet, a fegyverek használatát, az erre történő  kiképzést, gyalogsági/lovassági alakzatokat, várostromot azaz gyakorlatilag mindent.  Olyan, mintha direk wargame segédletnek készítette volna az író. Néhány képet lőttem a könyvből ízelítőnek. Nem, nem fogom beszkennelni tessék megvásárolni, minden pennyt megér.

A Warlord minden P&Sh tematikus dobozához ad egy kis leafletet, amin információk vannak a tartalmazott egységről, egységtípusról, korról meg mindenféle ingyom-bingyom például szabályok a vonatkozó játékukhoz vagy éppen zászlók. Itt vannak azok, amik nekem meg vannak. Tessenek odavigyázni ezek nagyon nagy képek, mivel szerettem volna, hogy a tartalmazott zászlókat nyomtatni is lehessen.

És még egy kis ráadás. Szintén zászlók a korból itt vannak a P&Sh szabálykönyvből a vonatkozó képek is.

A bejegyzés trackback címe:

https://gorugrany.blog.hu/api/trackback/id/tr815395014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása