GHB avagy Górugrány Hadijátékos Blogja

GHB avagy Górugrány Hadijátékos Blogja

Múlt, jelen, jövő...

Avagy nem vesztem el.

2019. június 03. - gorugrany

Több mint egy éve nem készült bejegyzés a blogra. Nos, a futó projektek folyamatos dokumentálása elég strapás, amihez nem sok kedvem van, teljesen kész, talpalt, kifestett figurák meg nem készültek azóta.

Persze nem voltam tétlen ezen idő alatt. Mivel sikeresen diszlokáltam másfél évvel ezelőtt egy tágasabb otthonba, lehetőségem nyílt egy kvázi állandó terepasztal felállítására és egy kompakt, minden jóval felszerelt műhely létesítésére is. Az asztal még nincsen készen, szokás szerint a festés hibázik, de már majdnem. Illetve nagyjából ezer egyéb, különböző korszakot érintő projekt van az elkészültség avagy elkészületlenség különböző fázisaiban. Mondhatjuk elaprózom magam, de néhány havonta átvándorol az érdeklődésem fókusza egyik korról a másikra. Ilyenkor elcsomagolom azt, ami már kevésbé fontos és előveszem, azt ami akkor válik érdekesebbé. Idővel persze körbefordul minden project, szóval ha extra lassan is, de azért minden készülget. Én így szeretem :)

Szóval jelenleg csak pár képet rakok fel azokról a dolgokról (a teljesség igénye nélkül), amikhez legalábbis a sorjázás szintjén hozzányúltam.

American Civil War. Konföderációs és uniós csapatok gyalogság, lovasság tüzérség Perryéktől. A szortimerben a fémfigurák Foundry uniósok nagykabátba.

American War of Independence. Wargames Factory/Warlord műanyagok. Britek, gyarmatiak és indiánok.

 

Némi ókori római és makedón meg barbárok (germánok kelták). Warlord az előbbiek Cézár katonái a fémek meg igazi vegyesfelvágott a kelta pucérpasi projecthez. A terv, hogy görög pucér hoplitákat is csinálok ahhoz kellenek. Na meg ott hempereg egy harci elefánt is :)

Bolt Action. Britek, szovjetek, németek. Többiek kereten.

Egy kis fantasy. Frostgrave, Dragon Rampant, Saga a szándék. Ezek éppen a törpe konverziók, amelyek a Osprey/Northstar Oathmark dobozából készültek.Különösen jól esett ezekkel bíbelődni, mivel a hobbi minden aspektusából a konvertálást szeretem a legjobban és a történelmi figurákkal nem sok lehetőség ilyen akad.

Perry és Fireforge plusz némi egyéb figura. Lényegében ez is fantasy, mivel a Song of Ice and Fire kvázi középkori világába helyezném el őket. Leginkább azért, mert így vegyíthetem a csaknem 300 évet felölelő fegyverzetű figurákat :)

 

 Napóleon project. Perry, Victrix, Warlord. Franciák, britek, osztrákok. Végre belekezdtem a Guard Chasseurjeim festésébe, akik már ősidők óta megvannak. Illetve Károly főherceg hadereje hajtott végre egy mass mobilizationt. Kettő osztály huszár egy osztály dragonyos, egy 2 ágyús 1 tarackos üteg és egy Landwehr zászlóalj. Jelenleg ez az aktív project.

 Warlord Pike&Shotte range. A zacskókban kis dobozokban, fém lovasok vannak, vértesek megy dragonyosok.

shogun.jpg

 Némi Sengoku Jidai. Netán Test of Honour. A fémek nagyobbrészt ez utóbbi figurái, bár van köztük pár Perry figura is.

Az asztal. Moduláris 2x2 lábas (pontosabban, majd ha elkészül teljesen, akkor elregélem mekkora és miért). Az egymásra halmozott micsodák olyan modulok, amik dombot tartalmaznak.

 

Épületek. Egy lézervágott Sarissa Precision templomkapu Japánba vagy fantasyhez. Illetve egy kis kőtemplom, fogadó, meg pár nádtetős parasztház középkorhoz (főleg ehhez szánom), de vidéki környezetben illik majd minden korhoz és a fantasy világokhoz is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gorugrany.blog.hu/api/trackback/id/tr7714876230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása